UGESA e.V. Forum
https://ugesa.org/forum/

Calcitriol in de nachtschade familie
https://ugesa.org/forum/viewtopic.php?f=18&t=708
Seite 1 von 1

Autor:  Diesel [ Do Mär 28, 2013 12:27 pm ]
Betreff des Beitrags:  Calcitriol in de nachtschade familie

Nachtschade familie. Problemen met deze populaire voedselsoorten.

http://www.westonaprice.org/dutch/night ... ranslation

CALCITRIOL IN DE NACHTSCHADE FAMILIE.

Zitat:
De nachtschade-familie wordt beschouwd als bestaande uit ¨calcinogene¨ planten, dat komt omdat ze calcinose veroorzaken, wat een calcificatie van zacht weefsel is als ze door dieren worden gegeten. Deze calcificatie treedt op omdat ze calcitriol bevatten (1,25 dihydroxy vitamine D), de meest actieve vorm van vitamine D. Maar let op, en onthoud goed dat calcitriol geen vitamine D3 is (cholecalciferol). Dit is een zeer belangrijk verschil zoals je straks zult zien.

Bij mensen is calcitriol normaal gesproken het eindproduct van het vitamine D metabolisme, dus laten we aan het begin beginnen. Cholecalciferol, of vitamine D3, wordt in de huid gevormd door de werking van zonlicht, of kan via voedsel of supplementen worden geconsumeerd. In de lever wordt vitamine D3 omgevormd tot calcidiol (25- hydroxycholecalciferol, de substantie die we in het bloed testen als maatstaaf van de vitamine D status). Vervolgens transformeren de nieren het calcidiol tot calcitriol (1,25 - dihydroxy vitamine D).

Calcitriol is een zeer krachtig hormoon, duizenden malen krachtiger dan vitamine D3. Men zegt dat calcitriol het krachtigste hormoon is in het menselijk lichaam. De productie van calcitriol wordt zeer nauwsluitend gereguleerd door de nieren.
Waarom moet die zo goed gereguleerd worden?

Calcitriol signaleert de ingewanden om calcium uit onze voeding te absorberen. Terwijl we absoluut calcitriol nodig hebben om onze stevigheid van de botten te kunnen behouden, leidt een te veel aan calcitriol van enigerlei bron tot hypercalcemia - wat ook hoog calciumnivo in het bloed genoemd wordt.
Het lichaam heeft deze situatie niet graag en wil het calciumnivo zo snel mogelijk weer terug tot normaal brengen, omdat een onbalans van de mineralen in het bloed speciaal ook het hart affecteert.

De snelste oplossing voor het lichaam is om deze surplus aan calcium in de zachte weefsels af te zetten. Elke hypercalcemie episode duurt waarschijnlijk maar zeer kort, alhoewel laat iedere episode een kleine afzetting achter. Na verloop van langere tijd leiden deze afzettingen tot een toestand die calcinose heet.

Overconsumptie van calcitriol uit de nachtschade-familie kan het controlemechanisme van de nieren omzeilen en door de tijd heen leiden tot calciumafzettingen in de zachte weefsels zoals in de pezen, in de gewrichtsbanden, het kraakbeen, in de cardiovasculaire weefsels, de nieren en de huid.

Osteoartritis is feitelijk een calciumafzetting in de zachte weefsels van de gewrichten. Chronische hypercalcemia kan leiden tot een algehele vasculaire calcificatie (calcificatie van de bloedvaten), wat coronaire arteriënziekte is.
Nephrocalcinose is calcificatie van de nieren.

We mogen het lichaamscontrole-mechanisme van calcitrol niet omzeilen. De nachtschade-soorten doen dat tot ons nadeel. Velen van ons merken dat niet op omdat het proces zo langzaam verloopt.

Wat veroorzaakt artritis ? De conventionele zienswijze daar over is dat artritis het resultaat is van het ¨verslijt¨ van de gewrichten. Maar als dit het geval zou zijn, dan zou artritis altijd begeleid moeten worden door een ontsteking. Denk daarvoor in termen van de onderdelen van een auto. Als ze ¨versleten¨ zouden door de krachten die er op inwerken, dan ontstaat er hitte, die naar ontsteking zou kunnen worden terug herleid in ons lichaam. Maar osteoartritis heeft geen ontsteking, dus moet het eigenlijk osteoartrose genoemd worden.

Wat nu als calcinose bijna alles van deze osteoartritische veranderingen zou kunnen verklaren, zo niet alles ? Wat nu als onze gewrichten niet verslijten, maar dat de nachtschade-familie met hun calcitriolgehalte de oorzaak er van zijn dat de gewrichten, kraakbeen, pezen langzaam calcificeren ?

Botopwellingen zijn calciumafzettingen in gewrichten en pezen of gewrichtsbanden. Aan veel mensen wordt verteld dat er ¨geen kraakbeen meer over is¨ in hun gewrichten, maar wat nu als dit anders is en de waarheid zo is dat dit kraakbeen langzaam gecalcificeerd is? Het zou bijna onmogelijk zijn om om het verschil uit te leggen tussen de twee situaties tot men precies zou weten waar men naar moet zoeken.

Scleroderma is een wijd verspreide bindweefselziekte die een verharding van de huid, de bloedvaten, spieren en interne organen met zich meebrengt. Men zegt dat de oorzaak onbekend is. Zou die echter misschien ook kunnen worden veroorzaakt door de nachtschade-soorten, die leiden tot calcinose ?

Sommige artsen schrijven calcitriol of zijn analoog voor ter bestrijding van gewone vitamine D deficiëntie. Dit is echter niet goed voor het lichaamssysteem. Door het lichaamscontrolesysteem te omzeilen scheppen we dezelfde situatie als bovenstaand eerder beschreven staat. Als je arts aandringend vol wil houden om calcitriol door te geven - ergocalciferol, vitamine D2, een onnatuurlijjke vorm van vitamine D die gemaakt wordt door het bestralen van een fungus met ulta-violet zonlicht, of enigerlei andere dure analoge vorm van vitamine D anders dan vitamine D3 (cholecalcifererol) - dan kun je beter een andere arts gaan zoeken die beter is opgeleid in de vitamine D supplementatie.

Maar let op, er zijn ook medische indicaties waar de verstrekking van calcitriol noodzakelijk is, alhoewel is een gewone vitamine D-deficiëntie daar geen reden voor.

Volgens Medline bestaan de normale neveneffecten van calcitriol-injecties uit zwakheid, hoofdpijn, vermoeid duf gevoel met slapeloosheid, misselijkheid, overgeven, droge mond, constipatie, spierpijn, pijn in de botten en een metaalsmaak in de mond.

¨Spierpijn en pijn in de botten¨ - klinkt dat niet naar de nachtschadeproblemen zoals bovenstaand beschreven ? De lever en galblaas kunnen geaffecteerd worden, wat resulteert in bleke of vettige stoelgang, een indicatie er voor dat je vet niet goed verteert. Het geel worden van de huid of de ogen (geelzucht) is een ander symptoom, indicatief voor gebeurtenissen in de lever.

Er kunnen hallucinaties optreden, en een zeldzaam voorkomend neveneffect is psychose. We weten wat er beschreven werd wat er gebeurt als men dagelijks een maand lang de eierplant eet.

Problems from these Popular Foods Exposed to the Light of Day

http://www.westonaprice.org/food-features/nightshades

Diesel

Autor:  Diesel [ Di Apr 09, 2013 12:14 pm ]
Betreff des Beitrags:  Re: Calcitriol in de nachtschade familie

An Apparent Relation of Nightshades (Solanaceae) to Arthritis

http://noarthritis.com/research.htm

Zitat:
Osteoarthritis appears to be a result of long-term consumption and/or use of the Solanaceae which contain naturally the active metabolite, vitamin D3, which in excess causes crippling and early disability (as seen in livestock).

Zitat:
Conclusions Davis [18] stated [14] that "The demonstration that the active form of vitamin D (D3) is present in at least three species of three (now four [24]) different genera of plants, raises many questions regarding the possible role of diet and calcium and phosphorous metabolism. Are there many other plants common to human diets, as well as in animal feeds, that contain significant if small quantities of the active form of vitamin D?

Disorders of calcium metabolism

http://www.docstoc.com/docs/83832891/Di ... Metabolism

Zitat:
Plants with vitamin D like activity (Cestrum diurnum (day-blooming jessamine, Trisetum flavescens (yellow oat grass), Lolanum malacoxylon (nightshade family).

Diesel

Seite 1 von 1 Alle Zeiten sind UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/